Za potpuno i bezprekorno funkcionisanje stranice preporučujemo da uključite JavaScript.

Istorija

Firma InfoData d. o. o. je osnovana godine 1999. Prošlo je više od 24 godina od kada smo intenzivno prisutni na srpskom tržištu računara i softvera.

U početku smo se bavili samo izradom računarskih programa. U tim početnim danima programe smo pisali koristeći programski jezik Cobol. Kako je vreme prolazilo i kako se menjalo tržište računara i softvera, menjali smo se i mi. Polako smo prelazili sa jezika Cobol na Microsoft Visual Basic i to uz primenu razvojnog okruženja Visual Studio .NET 2003. Ova kombinacija jezika i razvojnog okruženja se pokazala kao dobitna jer je omogućavala relativno brzu izradu programskih rešenja uz vrlo privlačne i razumljive korisničke površine za rad.

U maju 2003. godine otvorili smo maloprodajni objekat u Poslovno tržnom centru u Srbobranu. Na ovaj način pored izrade softvera ušli smo i na tržište prodaje i održavanja računara i računarske opreme. Posebnu pažnju smo posvetili kvalitetu komponenti i usluga, tako da smo koristili komponente proverenih i pouzdanih proizvođača (Intel, AMD, GigaByte, Asus, Lenovo, Dell, Kingston, Samsung, Philips, Beko, Sencor, Genius, A4Tech itd.). Ovaj naš stav je ostao do dana današnjeg.

Nakon početnih uspeha u prodaji računara i komponenti, 2005. godine otvorili smo i maloprodajni objekat u centru Subotice, koji zbog bolje poslovne perspektive 2011. godine selimo na Teslino naselje, na adresu Partizanskih baza 35. Tu se nalazimo i danas.

Na sličan način, i u Srbobranu, godine 2012-e, radnju iz tržnog centra, preselili smo na adresu Jovana Jovanovića Zmaja 3. Povod za preseljenje jeste da novi objekat poseduje veliki izlog i ulaz je direktno sa ulice.

Kako se kasnije pokazalo obe ove poslovne odluke o preseljenju su se pokazale kao vrlo uspešne, naime od tog trenutka prihodi i promet radnji kontinualno raste i pojavilo se sve više zahteva za izradu programa, naročito u poslovnom sektoru. Stoga smo, po tadašnjim standardima, proširili svoja znanja iz oblasti tehnologija i programskih jezika. Svi naši zaposleni, tokom vremena, radili su sa širokom paletom alata i programskih jezika kao što su Visual Basic, C, C++, C#, PHP, Cobol, Turbo Pascal, Assembler i Basic. Većina tih modernijih jezika je iz Microsoft .NET okruženja. Trenutno koristimo verziju 2019 uz primenu raznih tehnologija savremenog web razvoja.

Kao rezultat rasta potreba za poslovnim softverima, u maju 2021. godine osnovali smo novu poslovnu jedinicu u Subotici, koja se bavi samo projektovanjem i izradom računarskih programa kao i izradom web aplikacija i sajtova.

Trenutno imamo tri poslovne jedinice:

  • INFODATA DOO PJ „SUBOTICA“ – prodaja i servis
  • INFODATA DOO PJ „SRBOBRAN“ – prodaja i servis
  • INFODATA DOO PJ „SW SUBOTICA“ – razvoj softvera
InfoData nekada
InfoData nekada
Nekadašnja tabela
Nekadašnja tabela
×

Ova veb lokacija koristi kolačiće kako bi vam ponudila najbolje iskustvo. Molimo prihvatite kolačiće za optimalnu performansu.