Istorija

Firma InfoData d. o. o. je osnovana godine 1999. Prošlo je više od 25 godina od kada smo intenzivno prisutni na srpskom tržištu računara i softvera.

U početku smo se bavili samo izradom računarskih programa. U tim početnim danima programe smo pisali koristeći programski jezik Cobol. Kako je vreme prolazilo i kako se menjalo tržište računara i softvera, menjali smo se i mi. Polako smo prelazili sa jezika Cobol na Microsoft Visual Basic i to uz primenu razvojnog okruženja Visual Studio .NET 2003. Ova kombinacija jezika i razvojnog okruženja se pokazala kao dobitna jer je omogućavala relativno brzu izradu programskih rešenja uz vrlo privlačne i razumljive korisničke površine za rad.

U maju 2003. godine otvorili smo maloprodajni objekat u Poslovno tržnom centru u Srbobranu. Na ovaj način pored izrade softvera ušli smo i na tržište prodaje i održavanja računara i računarske opreme. Posebnu pažnju smo posvetili kvalitetu komponenti i usluga, tako da smo koristili komponente proverenih i pouzdanih proizvođača (Intel, AMD, GigaByte, Asus, Lenovo, Dell, Kingston, Samsung, Philips, Beko, Sencor, Genius, A4Tech itd.). Ovaj naš stav je ostao do dana današnjeg.

Nakon početnih uspeha u prodaji računara i komponenti, 2005. godine otvorili smo i maloprodajni objekat u centru Subotice, koji zbog bolje poslovne perspektive 2011. godine selimo na Teslino naselje, na adresu Partizanskih baza 35. Tu se nalazimo i danas.

Na sličan način, i u Srbobranu, godine 2012-e, radnju iz tržnog centra, preselili smo na adresu Jovana Jovanovića Zmaja 3. Povod za preseljenje jeste da novi objekat poseduje veliki izlog i ulaz je direktno sa ulice.

Kako se kasnije pokazalo obe ove poslovne odluke o preseljenju su se pokazale kao vrlo uspešne, naime od tog trenutka prihodi i promet radnji kontinualno raste i pojavilo se sve više zahteva za izradu programa, naročito u poslovnom sektoru. Stoga smo, po tadašnjim standardima, proširili svoja znanja iz oblasti tehnologija i programskih jezika. Svi naši zaposleni, tokom vremena, radili su sa širokom paletom alata i programskih jezika kao što su Visual Basic, C, C++, C#, PHP, Cobol, Turbo Pascal, Assembler i Basic. Većina tih modernijih jezika je iz Microsoft .NET okruženja. Trenutno koristimo verziju 2019 uz primenu raznih tehnologija savremenog web razvoja.

Kao rezultat rasta potreba za poslovnim softverima, u maju 2021. godine osnovali smo novu poslovnu jedinicu u Subotici, koja se bavi samo projektovanjem i izradom računarskih programa kao i izradom web aplikacija i sajtova. 2023. godine otvorili smo i našu veb prodavnicu.

Trenutno imamo tri poslovne jedinice:

  • INFODATA DOO PJ „SUBOTICA“ – prodaja i servis
  • INFODATA DOO PJ „SRBOBRAN“ – prodaja i servis
  • INFODATA DOO PJ „SW SUBOTICA“ – razvoj softvera
InfoData nekada
InfoData nekada
Nekadašnja tabela
Nekadašnja tabela
×

Ova veb lokacija koristi kolačiće kako bi vam ponudila najbolje iskustvo. Molimo prihvatite kolačiće za optimalnu performansu.