L-PFR

Lokalni procesor fiskalnih računa

Naziv proizvoda: Инфод_ЛПФР

Verzija: 1.0.0

Tip procesora: program

Operativni sistem: Windows

Documentacija (SR latin Download pdf 2531 KB)

Документација (СР Цирил Download pdf 2584 KB)

Program (Bez licence- za licencu kontaktirajte nas) (Program download zip 34.30 MB)

Program je rađen po novom sistemu fiskalizacije Republike Srbije (e-fiskalizacija), što omogućava izdavanje računa fiskalizovanih od strane kartice tj BEZBEDNOSNOG ELEMENTA izdatog od strane Poreske Uprave RS.

Program je jedna konzolna aplikacija, koja komunicira sa karticom (BE) izdatom od strane Poreske Uprave RS, overava račun (fiskalizuje) i kasi vraća overen račun. Pored ovog vrši komunikaciju sa PU RS i šalje im overene račune trenutno (online - ukoliko računar ima pristup internetu) ili lokalno (offline režim – nema pristupa intrnetu).

Šta je potrebno za rad?

 • Kartica

  Kartica, koju izdaje Poreska Uprava RS i koji na sebi sadrži tzv. Bezbednosni Element ( BE ).

  Ovu karticu možete naručiti kod Poreske Uprave RS.

 • Čitač pametnih kartica

  Potreban za čitanje kartice za fiskalizaciju (Bezbednosni Element). Mora biti instaliran na računar.

  Naša firma prodaje i odgovarajuće čitače pametnih kartica, ali za ispravan rad programa nije potrebno da ga nabavljate od nas. Odgovara svaki ispravan i instaliran čitač kartica.

 • Računar

  Za rad programa potreban je jedan računar sa instaliranim Windows operativnim sistemom.

  Računar mora posedovati dovoljno resursa za izvršavanje programa.

  Minimalno: 2 GB slobodnog prostora na disku, 8 GB radne memorije i procesor sa 2 jezgra, na minimum 2GHz) Samo jedna kasa tj. samo jedan ESIR sistem.

  Optimalno: 2 GB slobodnog prostora na disku, 16 GB radne memorije i procesor minimalno Intel i3, 2GHz)

  Dve poslovne jedinice (PJ Subotica i PJ Srbobran – adrese u delu kontakti) se bave prodajom i servisom računara i računarskih komponenti, tako da, ukoliko vaš računar ne zadovoljava minimalne zahteve, u mogućnosti smo isporučimo nov ili pojačamo vaš računarski sitem.

 • Internet

  Pristup internetu nije obavezan mada je poželjan. Program je potpuno funkcionalan i bez pristupa internetu (OFFLINE režim) mada je mnogo bolje kada imate internet pristup (ONLINE), jer tada program odradi sve obaveze prema Poreskoj Upravi (vezane za fiskalizaciju: dostavi račune u SUF, otvara i zatvara audite, preuzima i izvršava komande od strane SUF-a). Ako nemate internet pristup sve ovo mora da uradi korisnik preko dostupnog menija pomoću USB fleš memorije ili SD kartice.

 • ESIR

  Program vrši overu računa, zahtev za fiskalizaciju može da vrši samo jedna od strane Poreske Uprave verifikovana kasa (Hardver ili Softver).

  Izrada kasa programa je trenutno u toku (da bi pružili zaokruženo, kompletno rešenje našim korisnicima) i može da sarađuje sa bilo kojom kasom koja je izrađena prema trenutno važećim i od strane PU RS propisanim pravilima.

Instalacija

Instalaciona verzija programa stiže u jednom INSTALL folderu. U tom folderu je AccessDrive.exe, tehnička dokumentacija i jedna prečica (shortcut) do programa koji se nalazi u LPFR folderu. Folder ili samo sadržaj foldera možete prekopirati na hard disk računara. AccessDriver je potrebno pokrenuti i instalirati po ponuđenim parametrima. Kada se završi instalacija, radi lakšeg pokretanja programa možete prekopirati priloženu prečicu na radnu površinu.

Za rad programa potrebno je da imate povezan i instaliran čitač kartica i umetnutu validnu karticu (BE) dobijenu od Poreske Uprave RS.

Prilikom prvog pokretanja program ulazi u DEMO način rada ali sada treba da uradite inicijalizaciju kartice. Možete ga raditi ONLINE (preporučeno) ili pomoću komandi koje je potrebno skinuti sa web portala poreske uprave.

Naravno, naša stručna lica su spremna da vam pomognu i po potrebi da urade instalaciju, inicijalizaciju kartice i aktivaciju programa L-PFR i ESIR.

Licenca

Da biste mogli koristiti sve funkcije programa morate ga licencirati. Postoje licence za određeni broj godina (od 1 do 9) ili trajna licenca. Bez licence program se može koristiti u DEMO načinu rada. Program je kompletno funkcionalan jedino što, bez obzira šta mu se šalje on overava sve kao račune tipa VEŽBA (training).

Ukoliko imate pitanja u vezi programa nazovite nas. Telefoni su na stranici Kontakti.

Licens